Prečo vymeniť svoj starý vysávač

Vysávače spĺňajú v našich domácnostiach nenahraditeľnú funkciu. bez nich by sme dnes boli pravdepodobne úplne bezradný. Nájdu sa medzi nami samozrejme aj takí, ktorý tento „moderný“ výmysel doma nemajú. Mali by ste vedieť jednu vec. Pri zametaní, sa síce zbavíte mechanickej špiny, no prach vo vašom byte ostane. Tento problém nevyriešite ani pravidelným zmývaním. Vysávač, by ste si preto mali zaobstarať. To isté, ale platí aj vtedy, ak používate historický kúsok. Staré vysávače majú v prvom rade nekvalitné filtre, ktoré sú navyše opotrebované tak, že svoju funkciu absolútne nespĺňajú.

vysavač
 
Staré verzus nové
 
Pri starých vysávačoch nie je vyššie spomínaný filter, jediným problémom. Druhým negatívom je ich veľká spotreba elektrickej energie. Nie raz sú takéto kúsky veľké, ťažké a nepraktické. Ak váš domáci pomocník spĺňa všetky tieto body, viete že je čas na kúpu nového.
 
Nové vysávače majú kvalitnejšie filtre, ktoré zachytia omnoho viac častíc prachu, a to dokonca aj tie najmenšie. Majú omnoho nižšiu spotrebu a celková manipulácia, je s nimi jednoduchšia. Navyše sú ľahučké a spratné, takže vám nezaberú v byte veľa miesta. V neposlednom rade nehovoríme o závratných sumách, samozrejme ak netúžite po robotickom vysávači, ktorý všetku prácu urobí za vás.
 
luxování

Na čo sa pri kúpe zamerať?
 
Ak sa pre kúpu nového vysávača rozhodnete, nesnažte sa ušetriť silou mocou. Veľmi dobrým riešením je napríklad vodný filter. Ten je v boji proti prachu, peľom a iným alergénom absolútnou jednotkou. Samozrejme, že stojí o niečo viac, to sa ale v tomto prípade ozaj oplatí. Ak ste vy, alebo niekto z členov vašej domácnosti alergik, vodný filter je jednoznačne tým najlepším riešením.
 
Druhým prípadom sú domáce zvieratá, ku ktorým neoddeliteľne patria chlpy. V tom prípade sa v predajni poobzerajte po zariadeniach, ktoré s takýmto materiálom nemajú problém. tento problém vyrieši aj špeciálna hlavica, ktorú môžete na vysávači vymieňať.

Posted in Nezařazené